Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eline Vedder

Eline Vedder-Monaster werd geboren op 25 april 1979 in Dordrecht. Hiermee is ze op dit moment 44 jaar oud. Haar tweede achternaam heeft ze te danken aan haar huwelijk. Ondanks dat ze geboren is in Dordrecht, is ze deze stad niet trouw gebleven. Ze is naar het oosten van het land gegaan om in Ruinerwold als melkveehouder aan de slag te gaan.

Eline Vedder opleiding

Voordat Vedder terecht kwam bij het houden van melkvee of politiek, volgde ze een hele andere opleiding. Van 1997 tot 2005 studeerde ze namelijk werktuigbouwkunde aan universiteit in Enschede. In 2005 ronde ze deze opleiding succesvol af en mocht ze zichzelf officieel ingenieur noemen.

10 jaar later besloot Vedder dat ze op het platteland aan het werk wilde gaan als boer. Als melkveehouder om precies te zijn. Hiervoor volgde ze van 2015 tot 2016 de opleiding Management Melkveehouderij.

Voorvechter voor de boeren

Vedder staat er om bekend om voorvechter te zijn voor de boeren. Ze woont zelf in een klein dorp en weet als geen ander hoeveel impact overheidsbesluiten op deze kleine gemeenschappen kunnen hebben. Ze wil voorkomen dat het platteland in de uitverkoop gezet wordt.

Als voorvechter voor de boeren, was ze ook regelmatig te zien bij de boerenprotesten die we afgelopen jaren veel gezien hebben. Als lid van een partij die van oorsprong echt een boerenpartij is, zal ze blijven vechten voor deze doelen.

Eline Vedder in de Tweede Kamer

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 stond zijn op de 23e plek op de kieslijst van het CDA. In eerste instantie haalde het CDA niet voldoende zetels, zodat Vedder ook in de Tweede Kamer zou komen. Na het aftreden van haar partijgenoot Jaco Geurts, kreeg ze alsnog de kans om deel te nemen als lid van de Tweede Kamer.

Toen ze besloot om lid te worden van de Tweede Kamer, heeft ze haar andere activiteiten moet staken. Ze was namelijk nog melkveehouder en bestuurder van LTO Nederland. Na het vallen van kabinet-Rutte 4 heeft ze besloten om in de politiek te blijven.

Bij de verkiezingen van november 2023 is ze weer verkiesbaar en heeft ze nog steeds dezelfde standpunten die ze altijd al had.

Deel dit artikel

Deel het nieuws met ons

Heb je een tip voor onze redactie of nieuws waarvan jij denkt dat het belangrijk is dat wij hier aandacht aan besteden op onze website?

Stuur ons dan een bericht! Dat kan via onderstaande button. Wij zoek jouw tips graag tegemoet. Samen maken we het nieuws!